Luspank och Idérik

Ödets ironi

Många är vi som lever för konst och hantverk. Som drivs av ett behov av att få skapa. Vi har visioner och drömmar om saker vi vill tillverka med våra själar och med händerna som verktyg och kreativiteten är vår största tillgång - vårt drivmedel. Vad som dock ofta är en bristvara för alla oss konstnärssjälar är pengar, för det går i stort sett inte att leva på konsten. När man då måste arbeta med något annat vid sidan av svalnar kreativiteten, som ju är livets gnista. De få som lyckas leva på sitt konstnärskap äts snart upp av kommersialismen och slutar antingen att sälja för att fortsätta som luspank - men lycklig - konstnär, eller så säljer hen sitt konstnärskap till förmån för pengarna - och dör inombords. Det är en förbannelse att födas som konstnärssjäl, men trots det hade man inte velat ha det på något annat sätt.

Denna blogg är min lilla plats där jag vädrar tankar och åsikter om konst, hantverk, kommersialism, bidrag och pengar - allt bundet till varandra såklart. Jag lever för att skapa, men har knappt något att leva på och det verkar som att ju mindre jag har att leva på, desto större växer sig kreativiteten och behovet av att skapa. Livets ironi.

Spara ihop till din första miljon

4 Mar 2021

Om duvill spara pengar, kanske för att få ihop till en miljon, så måste du ju börja spara. Gärna så tidigt som möjligt med eftersom du då får ränta på ränta-effekten, vilket gör att pengarna växer snabbare. Du kan spara på olika sätt, via sparkonton, via aktier, eller genom att spara in på saker så det blir pengar. Idag tänkte jag först ge tips på hur du kan dra ner på kostnader på olika sätt, sedan ge tips på sparande för att öka pengarna. 

Vem kan spara?

Alla kan spara och varje sparande du gör är bra. Det är inte fel att först börja spara smått för att sedan öka sparandet när du kan. Satsa gärna på ett automatiskt sparande varje månad. När lönen kommer in dras det direkt pengar till sparkontot. Börja med fem eller tio procent av din nettomånadslön. 

Saker att göra för att spara mer

Det finns en massa saker i vardagen man gör som kostar pengar utan att man kanske ens tänker på det. Det går att ta bort helt eller dra ner på vissa saker för att få pengar över, pengar du då kan lägga på att spara undan. 

Hejda impulsköpen

Att impulsshoppa kan vara riktigt roligt men det kan lätt bli dyrt i längden. Många handlar för att trösta sig eller för att belöna sig. Men det gör ju bara att du blir av med pengar så undvik detta! Låt även bli att handla i mataffärer då du är hungrig, för du lär få med dig en massa mer än vad du tänkt köpa.

Välj bort takeaway-kaffe, vatten och annat

Att köpa kaffe på vägen är något som man lätt kan göra till en dålig vana. En kaffe om dagen för 20 kronor blir 400 kronor i månaden. Då är det bättre att brygga kaffe hemma och ha med i termos. Vatten är även det något du kan ha med hemifrån. Om det nu måste vara kolsyrat, satsa på att köpa en sodastreamer. 

Ta med matlåda och gör storkok

Det är både dyrt och ohälsosamt att äta ute så varför inte låta bli det? Du kan spara in en massa pengar på att göra egna matlådor och ta med till jobbet. Lägg gärna tid på söndagar med för att göra så kallade storkok. Köper du dessutom varor det är säsong för så sparar du ännu mer. Lunch ute för 100 kr varje dag blir 2000 kronor i månaden. Bättre lägga dem på ditt sparande. 

Matkuponger och reavaror

Titta i reklamblad och handla med matkuponger. Med rabatterbjudande kan du spara flera tusenlappar per år.

Köpstopp/handla second hand

Inför köpstopp och börja rensa hemma i förråd, garderob och källare. Ska du handla något kolla då efter saker på second hand, du hjälper både din plånbok och miljön. 

Sälj av dina prylar och kläder

Se till att ordna en loppis eller lägg ut saker på annons på nätet. Enligt Tradera har vi över 30 000 kronor att tjäna på att rensa hemmet. Det är 2 500 kronor i månaden. Så kolla av vad du har hemma som du inte längre använder eller har nytta av och lägg ut dem för att sälja.

Sänk värmen, duscha snabbt och släck lampan

El är något som kostar en hel del pengar och det går att spara upp till 20-30 procent. Det kan betyda tusenlappar på ett år.

Se över dina lån

Kontakta flera olika banker och se om du kan sänka din bolåneränta. Om du kan sänka den från 1,79 till 1,49 och du har ett lån på 3,5 miljoner sparar du över 10 000 kronor per år före ränteavdraget. Med beräkningen ovan drygt 52 kronor i veckan, drygt 830 kronor i månaden.

Har du flera små lån och krediter kolla då av om du inte kan få ett så kallat samlingslån. Det ger dig då mindre kostnader samt att det är lättare att ha koll på ett enda än massa olika.

Börja spara

Starta ISK är ett bra sätt att spara. Det är idag en av den bästa sparformen. Den årliga schablonbeskattningen gör att du fritt kan byta aktier och fonder utan skattekonsekvenser. Koppla en automatisk överföring från ditt lönekonto till ditt investeringssparkonto, som du öppnar hos banken.

Testa trading

Ett sätt att få pengarna du sparat att öka, det är att testa trading. Läs en bra guide om det. Du kan göra trading inom en massa olika saker. Du kan ha bra koll på guldpris, valuta eller kryptohandel. Online trading är ett begrepp som innefattar finansiell handel på nätet. Innan internets uppkomst genomfördes all form av handel på börser eller per telefon. Idag kan man via en internetanslutning koppla upp sig till alla världens marknader.

Välj börsen

Aktiehandel är ett annat aktivt sätt att öka din avkastning på sparade pengar. För att kunna nå en miljon är det börsen du börvälja. Det finns en smart strategi och det är att köpa enskilda aktier. Du får god riskspridning med investmentbolag. Håll dig till stora bolag som fortfarande växer och som har en historik av stabil utdelning.

  • Välj några stora stabila bolag och några mindre som kan ge lite mer.
  • Räkna på direktavkastningen. För att sätta utdelningen i relation till kursen så kan du dela utdelningen med kursen, och på så sätt få fram direktavkastningen i procent.
  • Direktavkastningen bör vara minst fem procent, alltså över snittet på börsen.
  • Se till att utdelningen varit stabil under många år, i bästa fall höjts år efter år.
  • Återinvestera utdelningen för bästa ränta på ränta-effekt.
  • Förstå hur bolaget tjänar pengar.
  • Titta också på bolag som kan gå bra även om konjunkturen blir sämre, som exempelvis dagligvarubranschen.

Låt pengarna jobba ifred

Det är alltid bra att låta bli sitt sparande. Du ska inte bry dig om ifall kursen faller eller om det är så att det svajar på börsen just nu. Det är bra att låta bli att göra något och hålla sin linje. Se till att fortsätta med att köpa aktier eller fondandelar varje månad via ditt månadssparande.
Ibland behöver du dock göra vissa omplaceringar i portföljen. Om en aktie eller en viss fond har stigit så mycket att den utgör en för stor andel av sparandet, så bör du sälja av för att få rätt fördelning igen.

Så klarar du din budget i januari

27 Dec 2020

Julen har precis varit och snart är det nyår och sedan kommer januari. För många är det en riktigt tuff månad att klara av innan lönen dyker upp den 25e. Det då december är en månad med stora utgifter. Det är dels julklappar, julmat och annat men det är inte ovanligt att räkningarna för barnen fritidsaktiviteter kommer även då. Det är inte fel att ha januri månad som en nystart för hela din ekonomi. Det så att det inte är på samma sätt nästa december. Du kan redan nu, eller i januari se över över din ekonomi, summera dina utgifter och så vidare

Det passar bra att ha koll i januari då alla kontrolluppgifterna inför deklarationen kommer någon gång i januari. Kolla över hela helheten med inkomster, lån och räntor. Kanske du kan lägga om dina lån eller byta ut dyrare lån mot något billigare.

Se även till att börja spara, gärna i olika kontot. Du kan då ha ett semesterkonto, ett julkonto, ett spelkonto om du gillar betting, läs mer här, samt så klart ett buffertsparande!

Skär ner på dina utgifter

Om du har det riktigt knapert samt vill undvika att handla på kredit så måste du försöka få ner dina utgifter istället. Det går inte att göra så mycket åt dina matkostnader, äta måste du, men se gärna vårt tidigare inlägg om mat under tian, för bra recept som inte kostar mycket. Ha med matlåda till jobbet, samt passa på  att rensa i kyl, frys och skafferier och använd det du har hemma. Rester från julmaten kan bli många bra matlådor!

En annan sak du kan göra är att rensa förråden och garderoberna på prylar. Dessa kan du sedan sälja för att få en en extra slant. Det du kan satsa på att sälja är barnens urvuxna sportsaker, skridskor och annat som det är säsong för. Du som röker kan dra ner på det eller försöka sluta helt nu när det är januari.

Om du upplever att det alltid är jobbigt att få pengarna att räcka till, inte bara i januari så är det bra att se över ekonomin på längre sikt. Kolla över bil, boendekostnader och andra utgifter som du har löpande.

Satsa på en budget och årsplan

Se till att göra enkel budget eller årsplan då det kan hjälpa dig få rätsida på din ekonomi. Du kan föra en kasabok samt göra upp en snygg budget på papper eller i excel. Kassaboken är bra hjälpmedel för att se hur mycket ungefär som går åt till mat, kläder och andra rörliga utgifter. 

När du ska sätta dig för att göra en budget se till att du har framme alla aktuella fakturor, eventuella taxeringsbesked för fastighet, uppgifter från CSN, avier och årssammanställningar. Ha även alla låneavier, avier för försäkringspremier, elräkningar, telefon, dagisavgifter med mera så att du kan se vad som ska betalas under året eller varje månad. När du samlat alla räkningar och summerat dessa, dela då med 12 och du får fram hur mycket du ska avsätta varje månad för utgifter som återkommer regelbundet. Räkna även med autogiron om du har det. 

Klara av ekonomin i januari

Det är ganska många svenskar som efter jul- och nyårsfirandet tampas med sin ekonomi. Det är ofta så att januari känns extra lång, eftersom decemberlönen ofta kommer runt den 21:a och januaris lön kommer som vanligt runt den 25:e.

Försök att få koll på läget, summera dina kommande räkningar och se hur mycket det handlar om. Det kan göra att du slipper gå med ont i magen hela månaden. Har du svårt att betala dina räkningar så går det ofta bra att få anstånd eller möjlighet att dela upp betalningen, om man är ute i god tid. Det går även att be om ett par månader amorteringsfritt på lånen.

Det är som sagt bra att se till att sänka dina levnadsomkostnader denna månad. Satsa på storkok, matlådor och gratisaktiviteter med mera.

Fira jul och nyår trots liten budget

9 Dec 2020

Nu är det snart jul och för många kan denna tiden vara jobbig eftersom att man kanske har en lite sämre ekonomi. Många stressar över detta och känner inte alls den glädjen över jul och nyår som andra gör. Dock går det att minska stressen och pressen och ändå fira jul på liten budget. Om du vill, varför inte testa en casino bonus, kanske du kan få in ett par extra slantar, mer om det här. Det är inte ett måste att lägga flera tusen på jul och nyår, det går att få det mysigt med familjen ändå!

Minska på stressen

Det som de flesta oroar sig över det är att ha råd med julklappar till barnen. Ofta är det en hets kring detta då barnen i skolan jämför med varandra vad de fick. Försök att prata med de andra barnens föräldrar om detta samt prata även med dina barn kring konsumtion.

Är det klappar till släktingar, begränsa er, ge varandra en klapp var bara eller ännu hellre, alla köper ett paket, sedan drar ni vem som får från vem.

Sedan går det utmärkt att ge bort hemmagjorda presenter, som pyssel, bakat, presenkort på barnvakteri eller att du passar hund med mera. 

När det gäller maten, varför inte satsa på att ha knytkalas om ni är många, alla bidrar med nåt som alla får äta av. Samma sak med nyår, gå samman och ordna ihop. 

Undvik att köpa julklappar på avbetalning för har du inte råd med dem nu så är det svårt att tro att du ska ha råd av betala av på dem också.

Satsa på bättre ekonomi till nästa år

Efter att julen och nyåret är förbi och januari månad kommer, så kan det vara bra att fundera på hur du på bästa sätt kan göra under året för att få en bättre ekonomi. Det så att du inte behöver snåla nästa jul och nyår. Januari är en bra månad att så att säga kickstarta din ekonomi.

Du kan börja med att sätta upp en budget. Det så att du ser vad du har för inkomster och utgifter och om det finns saker du kan dra ner på samt om det finns utrymme att börja spara. Gör gärna en budget som sträcker sig över hela året.

Sätt att skära ner på saker är att ha matlåda med till jobbet, sälja av saker du inte använder, sluta röka eller snusa, byta abonnemang eller avsluta flera av dem samt minska på bilkörningen.

Det allra bästa tipset är att planera. Tänk över vad det är som är som svårast kring din ekonomi, vad för misstag du gjort innan och vad du kan göra annorlunda nu.

Se även till att börja spara, även om det är lite till att börja så är det bättre än inget. Att ha ett sparkonto för oväntade utgifter är ett måste, samt ha ett för skojiga saker, som ni kan göra tillsammans. Som sagt börja med lite, sedan öka allt eftersom ekonomin blir bättre helt enkelt. 

Lär dig spara

19 Nov 2020

Alla kan spara! En del tänker att de inte har pengar över varje månad, att spara, men genom att lägga in det i budgeten, så blir det snart en vana. Sedan kan du börja lågt, alla sparade pengar är bra. Sedan finns det saker att göra i din vardag, som gör att du sparar in pengar, pengar som du sedan kan lägga i en sparhög. Det är inte fel att satsa på ett automatiskt sparande varje månad. När lönen kommer in dras det direkt pengar till sparkontot.

Saker att göra för att spara mer

Det finns en hel del att spara in på. Impulsköp är en sådan sak. Fundera iställlet en dag eller två om du behöver det du tänkt köpa. Låt även bli att handla hungrig. Sätt en budget på vad nöjen får kosta varje vecka. Kanske en liten summa för casinospel, läs mer om bra casinon här, en liten summa för bio, äta ute och så vidare. 

Välj bort takeaway-kaffe, vatten och annat

Att köpa kaffe när man är på väg någonstans är något som man lätt kan göra till en dålig vana. En kaffe om dagen för 20 kronor blir 400 kronor i månaden. Då är det bättre att brygga kaffe hemma och ha med i termos, så väl som att ha en egen vattenflaska med sig. 

Ta med matlåda och gör storkok

Äter du lunch ute varje arbetsdag? Det blir dyrt i längden! Du kan spara en massa pengar på att ha med dig matlåda istället. Du kan så klart unna dig att äta ute nån gång, men om du vill seriöst få pengar att spara är det matlådor som gäller. Satsa även på att göra storkok på söndagar, så har du matlådor för hela kommande vecka. Om du äter ute varje dag för 100 kronor om dagen så blir 2000 kronor i månaden. Om du sparar 70 kronor per lunch blir det 350 kronor i veckan och 1 400 kronor i månaden.

Köpstopp/handla second hand

Det är inte fel att i perioder se till att ha ett köpstopp där du inte köper något alls. Du kan även rensa i dina gömmor, kanske du hittar kläder att använda som du glömt av, annars är second hand bra att handla. Du kan även sälja av sakerna du hittar i dina gömmor. Det genom att ha oppis eller lägg ut saker på annons på nätet. Enligt Tradera har vi över 30 000 kronor att tjäna på att rensa hemmet. Det är 2 500 kronor i månaden.

Fler sätt att spara

Köp sommargrejer på hösten och vintergrejer på våren. Det är då du kan göra riktigt stora fynd!

Läs böcker och tidningar på nätet eller låna på biblioteket. Biblioteket har många olika tidningar, böcker, samt att de även lånar ut filmer och spel.
Sänk värmen, duscha snabbt och släck lampan El är något som kostar en hel del pengar och det går att spara upp till 20-30 procent. Det kan betyda tusenlappar på ett år.

Underhållning  som biobesök och restaurangbesök är kul, men även här går det att spara pengar. 

Minska matbudgeten och recept för under 10 kr per portion

9 Apr 2020

Mat är en kostnad som ingen kommer undan, men det går att lägga lite pengar och ändå få mycket mat! Att äta billigt behöver inte betyda att det är tråkigt eller smaklöst. Satsa på billiga råvaror för att sänka matbudgeten samt att du även kan minska kostnaden genom minskat matsvinn, inköpslistor och att ta hand om matresterna.

Tips för att minska matbudgeten

Planera så att du använder upp det du har hemma och inte köper hem saker du redan har.

Titta, lukta och smaka på maten så att du lär dig när livsmedlet är dåligt i stället för att gå på bäst före-datum.

Inför en så kallad restmiddag en eller två gånger i veckan då du lagar mat på det som redan finns. Det är ett perfekt sätt att använda upp rester. Sen får du vara kreativ med.

Se till att använda frysen för att ta hand om det som behöver tas om hand: grönsaker eller frukt som håller på att bli för gamla, överblivet kaffe, ostskalkar, överblivet vin med mera. Det mesta går att frysa.

Livsmedel som närmar sig sista förbrukningsdag kan tillagas vid det datumet och få flera dagars extra liv efter tillagning. Du behöver alltså inte äta upp allt innan förbrukningsdatumet passerat, men se till att det är tillagat innan.

Kartlägg ditt matsvinn. Sätt upp en lapp på kylskåpet och varje gång du slänger något så skriver du upp vad det är. Slänger du alltid en slatt mjölk? Eller färsk spenat som blivit helt mosig? Om du kan hitta ett mönster kan du också göra något åt det.

Recept för under 10 kronor per portion

Om du vill hitta bra recept för under tian så finns det en grymt bra sida att använda dig av. Den heter just undertian.com. Där finns det mängder av bra recept som inte kostar mer än tio kronor per portion. 

Sen har du ett recept här:

Krämig lasagne med spenat, champinjoner och gömda linser

Ingredienser (4 portioner, 10 kr per portion)

225 g bladspenat, fryst
2 dl röda linser, torkade
1 dl soltorkade tomater
1 st röd chili eller sambal oelek
5 dl havredryck
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk soja
250 g lasagneplattor
1 dl ost, riven
Olja att steka i och smörja ugnsformen med
Salt

Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram och låt spenaten tina.

Koka de röda linserna i rikligt med saltat vatten. När de kokat klart, häll av överblivet vatten och mixa i en blender eller en stavmixer med chilin och de soltorkade tomaterna till en slät kräm. Tillsätt havredryck och salt efter smak.

Skala och finhacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i skivor. Stek lök och vitlök i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt champinjonerna, soja och spenat, stek tillsammans i ett par minuter.

Smörj en ugnsfast form i lite olja. Varva spenatröra, lasagneplattor och sås. Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i 20-30 min beroende på vad som står på pastapaketet. Ha koll på lasagnen och lägg över en plåt eller en bit aluminiumfolie om den börjar få för mycket färg.

Pengar ska jobba åt dig

27 Mar 2020

Drömmen om att bli ekonomisk oberoende är något som många av oss har gemensamt. Jag vill vara stenrik, du vill vara rik och de allra flesta du känner vill ha så gott om pengar att de aldrig behöver kontrollera sitt bankkonto innan de går till affären för att köpa mjölk. Men hur når man dit? Det finns ett par olika vägar att gå, och man kan faktiskt också kombinera dem alla för att få ett glädjande kontosaldo. Här tipsar vi om några effektiva sätt att få mer pengar än man kan göra av med inom överskådlig tid. 

Låt inte pengarna sitta på lönekontot

Det är något av det dummaste du kan göra för att vara brutalt ärlig. Lönekonton har ingen ränta och räknar man med lite inflation så förlorar du pengar varje sekund de är kvar där. Ta ut dem och sätt in dem på ett sparkonto. Antingen ett rent sparkonto med låg ränta, eller på ett ISK där du sedan kan flytta pengar mellan olika fonder och aktieportföljer. 

Trading kan ge snabba pengar

En daytrader är en person som lever på snabba klipp på börsen. De köper och säljer aktier med minuters mellanrum och kan på så sätt tjäna otroliga summor. MEN det är lite som att gå på lina... Faller man så går det oftast illa. En daytrader måste alltid ha en rejäl buffert att falla tillbaka på om det går dåligt en period. Du kan däremot kolla in https://www.fxforex.com/sv/ där du kan lära dig mer om mer "normal" trading där du satsar mer långsiktigt på valutor, råvaror och andra aktier. Forex Trading ger dig en genväg till stabila och pålitliga mäklare och med en låg första inverstering kan du snabbt börja tjäna pengar. 

Ränta på ränta - så funkar det

Ett uttryck som många banker slänger sig med när de vill övertyga dig om att välja just deras fonder är att du inte ska glömma ränta-på-ränta-effekten. Det innebär att de pengar du tjänar på din första ränta sedan ingår när du ska räkna med nästa ränta. 100 kronor med 10% ränta blir 110 kronor, och sedan räknar du 110 kronor med 10% vilket blir 11 kronor ränta som sedan läggs på dina 110 kr och ger 121 kr som sedan ska ha 10% och så vidare. Med detta sätt att räkna så kan man lätt tro att man snart blir miljonär. 

Det är ett någorlunda stabilt sätt att få pengarna att växa, men det är också ganska långsamt. För i ärlighetens namn är det inte ofta vi ser fonder som ligger stadigt på 10% eller mer, eller hur? Med Forex Trading så kommer du istället att få verktyg som gör ränta på ränta överflödigt. Dina vinster används för att göra nya köp, med nya vinster. Testa gärna med en mindre summa innan du bestämmer dig för att låta dina sparpengar jobba på riktigt! 

Stiftelser, stöd och stipendier

18 Oct 2019

Det här med att få in pengar, det kan göras på olika sätt. Bland annat går det att söka stöd på flera sätt. Det finns olika stiftelser att söka från så väl som man kan söka stipendier. Utdelningen varierar från ca 1 000 kronor till långt över 100 000 kronor per fond och år - och du kan söka så många fonder som du vill och få ur flera fonder samtidigt. 

Du kan få pengar till studier, forskning, resor, hyran, idrott, kultur, kurser, vård, litteratur och ideell verksamhet. Det kan gälla ditt eget privatliv och familj eller annan verksamhet i yrkesliv, organisation, förening eller vissa typer av eget företag.

Det finns även stipendier för studier, för kultur, för idrott, för sjukdom och för forskning.

En fond eller en stiftelse blir till när en donator ger ut en summa pengar eller andra tillgångar till en särskild styrelse att förvalta. Varje år ska sedan pengar delas ut för ändamål som donatorn bestämt. Dom som förvaltar fonden kan sedan inte själva ändra på reglerna utan måste följa dessa.

Enkla sätt att tjäna pengar – utan att jobba

31 Aug 2019

Visst vore det trevligt att kunna få in lite extra pengar utan att behöva göra allt för mycket för dem?

Här är ett gäng med tips på hur du kan tjäna extra pengar utan att jobba.

  • Delta i betalda undersökningar
  • Jobba extra i reklamfilm eller som statist
  • Hyr ut ditt boende, till exempel via Airbnb
  • Sälj saker på Blocket eller Tradera eller ha en loppis
  • Starta e-butik
  • Gör guide på Youtube
  • Sälj bilder online
  • Lär dig att investera rätt
  • Sälj tjänster
  • Bli en Mystery shopper

 

Graffiti - mer än bara klotter

4 Oct 2018

En konstform som ofta setts som negativ, är graffiti. Det kanske beror på att det är allt för många som tagit en sprejburk och kladdat ner lite överallt. Det de gör är inte graffiti, det är klotter! Riktigt graffiti däremot, det är en konstform! I Sverige kallas det ibland för sprejkonst. Sedan 80-talet har det vart poppis här i vårt land, men formen kom redan i början av 1970-talet och då i USA.

Ha skoj och kanske vinna en slant

11 Jul 2018

Något jag och mina polare roar oss med ibland, det är att ses och spela poker med varandra. Vi spelar om pengar så klart, även om det inte är skyhöga summor att tala om. Men det är roligare på något sätt att spela när det handlar om att man ändå kan vinna en slant. Det händer att jag har kammat hem vinsterna. I samband med våra pokerkvällar brukar vi även passa på att käka gott och ta någon öl och umgås då så klart.

Andra sätt att kanske vinna lite pengar på

Det har ju blivit ganska vanligt att man kan vinna pengar på en mängd olika sätt. Från bingo på tv, till betting, till casinon på nätet. Jag spelar gärna på nätcasino då och då. Ofta händer det att jag tar en bonus, så att jag får mer pengar att spela för. Det innebär ju att jag inte behöver sätta in så mycket egna pengar att spela för.

Pokerkväll till helgen

Till helgen är det dags igen för en av våra pokerkvällar. Vi ska vara hemma hos mig är det tänkt. Vi har gått samman med och köpt ett sånt set, med pokerchip och grön matta och allt som man behöver. Det blir lite mer seriöst över det hela. Tror det ska vara bra väder med i helgen, så det lutar även åt att vi grillar tillsammans för att käka. Att käka grillat är ju supergott och det går ju grilla nästan vad som helst. 

Våga satsa för att vinna

26 Jun 2018

Att pengarna aldrig tycks räcka till kan upplevas som ett problem för många. Naturligtvis är det så även för mig ibland men det gäller ju att göra det bästa av situationen. Att plocka fram sina skills för att tjäna lite pengar helt enkelt. Något som jag själv tycker jag är bra på, och som jag gillar, är att dansa. Ibland så tar jag med mig min bandspelare ut på stan och dansar en stund. Ibland tjänar jag faktiskt rätt bra med stålar på detta medan andra dagar bara ger mig träningsvärk och inte mycket mer. Igår fick jag ihop ungefär 400 kronor på ett par timmar och med dem köpte jag lite käk och sedan bestämde jag mig för att spela lite på ett online casino. 

Det är kul att snurra

Jag gillar att dansa breakdance där mycket snurr ingår så det kanske inte konstigt att jag också gillar att spela på slots på online casino. Där snurrar man ju också om man säger så. När jag spelar på nätet så föredrar jag att spela på svenska casinon. Där får jag bonusar och erbjudanden som passar mig. De har också de allra roligaste casinospelen tycker jag. Igår testade jag en ny sajt och efter att ha satt in en hundring så började jag snurra. Det tog mig en timme lite drygt och saldot gick både upp och ner under tiden. Slutligen hade jag vunnit cirka en tusenlapp och för mig är det en bra vinst! Jag tog ut den direkt så idag kan jag ta det lite lugnare. 

Saker du kan göra om du behöver pengar snabbt

19 May 2018

Som en fattig konstnärssjäl så letar man alltid efter olika sätt att tjäna pengar på. Det går inte att bara leva på sin konst alla gånger. Söker man på tjäna pengar snabbt kommer det ju upp en massa tips, en del bra, en del mindre bra. En del av dem går ju att använda sig av. Så som till exempel sälja av saker på Blocket eller på loppis. Sen finns det ju alltid online undersökningar som förslag, men då får man ju oftast bara presentkort och annat. Hundvakt eller barnvakt är ju en annan grej man kan göra.