Fira jul och nyår trots liten budget

Nu är det snart jul och för många kan denna tiden vara jobbig eftersom att man kanske har en lite sämre ekonomi. Många stressar över detta och känner inte alls den glädjen över jul och nyår som andra gör. Dock går det att minska stressen och pressen och ändå fira jul på liten budget. Om du vill, varför inte testa en casino bonus, kanske du kan få in ett par extra slantar, mer om det här. Det är inte ett måste att lägga flera tusen på jul och nyår, det går att få det mysigt med familjen ändå!

Minska på stressen

Det som de flesta oroar sig över det är att ha råd med julklappar till barnen. Ofta är det en hets kring detta då barnen i skolan jämför med varandra vad de fick. Försök att prata med de andra barnens föräldrar om detta samt prata även med dina barn kring konsumtion.

Är det klappar till släktingar, begränsa er, ge varandra en klapp var bara eller ännu hellre, alla köper ett paket, sedan drar ni vem som får från vem.

Sedan går det utmärkt att ge bort hemmagjorda presenter, som pyssel, bakat, presenkort på barnvakteri eller att du passar hund med mera. 

När det gäller maten, varför inte satsa på att ha knytkalas om ni är många, alla bidrar med nåt som alla får äta av. Samma sak med nyår, gå samman och ordna ihop. 

Undvik att köpa julklappar på avbetalning för har du inte råd med dem nu så är det svårt att tro att du ska ha råd av betala av på dem också.

Satsa på bättre ekonomi till nästa år

Efter att julen och nyåret är förbi och januari månad kommer, så kan det vara bra att fundera på hur du på bästa sätt kan göra under året för att få en bättre ekonomi. Det så att du inte behöver snåla nästa jul och nyår. Januari är en bra månad att så att säga kickstarta din ekonomi.

Du kan börja med att sätta upp en budget. Det så att du ser vad du har för inkomster och utgifter och om det finns saker du kan dra ner på samt om det finns utrymme att börja spara. Gör gärna en budget som sträcker sig över hela året.

Sätt att skära ner på saker är att ha matlåda med till jobbet, sälja av saker du inte använder, sluta röka eller snusa, byta abonnemang eller avsluta flera av dem samt minska på bilkörningen.

Det allra bästa tipset är att planera. Tänk över vad det är som är som svårast kring din ekonomi, vad för misstag du gjort innan och vad du kan göra annorlunda nu.

Se även till att börja spara, även om det är lite till att börja så är det bättre än inget. Att ha ett sparkonto för oväntade utgifter är ett måste, samt ha ett för skojiga saker, som ni kan göra tillsammans. Som sagt börja med lite, sedan öka allt eftersom ekonomin blir bättre helt enkelt. 

9 Dec 2020